Kurkuma
Určitě se nejedná o moderní rostlinu, protože její původ sahá až několik tisíc let v historii zpět. Pokud se chcete vypravit za jejím původním místě výskytu, tak budete muset cestovat až do jižní Asie nebo dalších oblastí. Postupem času se dostala i na naše území, kde je stále velice oblíbená. Je tomu tak, protože má lehce štiplavou chuť a nádhernou vůni, jenž celému pokrmu dodá šmrnc. A to je přesně to, co od takového koření potřebujeme. Zároveň dá jídlu i barvu, protože je to dobré přírodní žluté barvivo. Bez ní by se dokonce neobešla známá Kari směs, jenž je špičkou v koření. Obyčejnou kurkumu už dnes seženete i ve větším obchodě, ovšem BIO výrobek je mnohem lepší. A proto zakupte určitě tuto ověřenou Kurkumu. Dodá chuť zejména pokrmům týkající se Asijské kuchyně, ovšem neztratí se i při dochucování mnoha dalších pokrmů. Mnoho lidí ani neví, že se jedná o antioxidant, takže navíc i prospěje lidském tělu.
Shatavari
Tento název pravděpodobně řada z Vás nezná, ovšem my jí normálně říkáme chřest, což už je mnohem více povědomí název. Její původ pochází také několik tisíc let zpátky, takže za tu dobu neustále potvrzuje své léčivé přípravky. Hodně často se z rostliny využije kořen pro namletí prášku. K čemu je dobrý? Pomáhá s potížemi u pohlavních orgánů obou pohlaví, takže zlepší nejen erekci. Při problémech s plodností může opravdu pomoc, a proto neváhejte ji vyzkoušet a výsledek uvidíte sami. Kromě toho prospěje naší trávící soustavě, což se vždy také samozřejmě hodí. Ale tím léčivé účinky ani zdaleka nekončí, protože pomůže zmírnit stres, což má následně pozitivní účinky na usínání. S kombinací několika dalších bylin dosáhnete zvýšení celkové imunity a vitality. Není problém ji ani zakomponovat do kuchyně, kde se projeví svou osobitou chutí. Můžete ho zakoupit například v podobě prášku, protože takto se jednoduše zakomponuje do stravy.